Eklemeli imalat, havacılık endüstrisini pozitif yönde etkileyerek 3D baskı aracılığıyla birçok tasarım olasılığını ve tedarik zinciri fırsatlarını ortaya çıkarmaktadır. İşte eklemeli imalat hakkında bilmeniz gereken üç önemli nokta ve CAD-CAM olarak neden bu teknolojinin endüstrimizin çalışma şeklini yeniden şekillendirebileceğine inandığımız sebepler:
3D Baskı Destekli İmalat Yaratıcılığı ve Üretkenliği Arttırır
Geçmişte, geleneksel imalat yöntemleri tasarım yaratıcılığını sınırlayarak performansı kısıtlamıştır. Örneğin, geleneksel döküm yöntemleri karmaşık şekillere izin vermediği için soğutmanın sağlanması adına eğimli iç geçitlere sahip bir türbin kanadı tasarlamak kolay değildi.
Ayrıca, borular geleneksel olarak sac metalden hava kanalı, birkaç dökme veya dövme flanş ve belki birkaç dökme bağlantı elemanıyla birleştirilerek üretilirdi. 3D baskı, eski imalat yöntemlerinin ek ağırlık ve çoklu adımlarını gerektirmeyen tek bir parça olarak tüm montajı oluşturabilir.
3D baskı, ağırlığı azaltan ve performansı arttıran geçişler ve şekiller oluşturabilme açısından benzersiz bir tasarım özgürlüğü sunar, bu da müşterilere ve operasyonlara büyük bir katma değer sağlar.
3D baskının önümüze getirdiği başka bir fayda da gelişimin hızıdır. 3D baskı kullanılarak tasarlandıktan sonra parçalar birkaç gün içinde üretilebilir.
Öte yandan, yeni bir döküm tasarımının ilk parçasının yapılması birkaç ay sürebilir. Bunun nedeni, dökümlerin kalıplamayı gerektirmesidir ve bu da ilk parçanın teslim edilebilmesi için tasarlanması ve geliştirilmesinin zaman alacağını gösterir. Eklemeli imalat kalıplamayı gerektirmediği için bu adım tamamen atlanabilir, bu da zamanın bir kesitinde başlangıç testleri için kullanılabilecek parçaların üretilmesini sağlar. Ayrıca, mühendisler en uygun tasarımı hızlı bir şekilde elde etmek için iterasyon yapabilir, bu da önemli miktarda maliyet tasarrufu sağlar ve pazara hız kazandırır.
3D İmalat Tedarikçi Zincirini Geliştirir
Ancak hikaye hızlı prototipleme ile sona ermiyor. Üreticiler, eklemeli imalatı kullanarak tedarik zinciri esnekliği yaratmaktadır. Ara sıra tedarik zinciri kısıtlamaları ortaya çıkar. Bunlar, kalıplama veya döküm kalitesi sorunlarından veya talepte genel artışlardan kaynaklanabilir. Tedarikçiler bu parçaları teslim edemediğinde, müşterilerini zaman ve maddi kayıplar açısından zarara uğratırlar. Öte yandan eklemeli imalat, hızlı bir şekilde parça üretmek için doğru strateji ve kapasiteyi kullanıcısına sağlar.
3D yazıcıları bu kadar öne çıkartan kavram ise eşit derecede heyecan verici olan envanter olanaklarıdır. 3D baskı, envanter zorluklarını geçmişte kalmış bir sorun haline getirebilir. Yüzlerce hammadde satın almak, depolamak, güvence altına almak, takip etmek ve sigortalatmak yerine, eklemeli imalat modeli sadece birkaç tozu depolamanızı gerektirir ve ihtiyaç duyduğunuz şeyi talep üzerine basarsınız.
Son olarak, bu imalat modeli lojistikte bir devrim yaratabilir ve yaratmıştır da. Üretim baskı sürecimizi bildiğimizde, tek yapmamız gereken bir makinede başlat düğmesine basmak ve parçayı tamamen işlemek için rötuş adımlarını tamamlamaktır. Bu, aynı baskı ve işleme yeteneklerine sahip olduğumuz herhangi bir yerde bu parçayı basabileceğimiz anlamına gelir. Bu durum, istediğimiz parçayı ihtiyaç duyduğumuz yere getirirken envanteri, depolama maliyetlerini, nakliye maliyetlerini veya gecikmeleri en aza indirir.
3D Destekli İmalat Güçlü Endüstriyel Ortaklıkları Kolaylaştırır
Katı üretim teknolojisi hızla gelişiyor ve yeni baskı stratejileri geliştirmek, malzeme parametrelerini sınıflandırmak ve yeni makineleri test etmek için üreticiler ortaklarını kullanmaktadır.
Katı üretim, prototipleme ve hızlı bir şekilde ilerlemek için mükemmel bir teknoloji olmasının yanı sıra, bugün halihazırda uçan uçaklarda üretim onaylı parçaları da basabilir. Makine üreticileriyle stratejik ortaklık, üretimi hızlandırmaya ve teknoloji kullanımını genişletmenize olanak sağlar. Havacılık endüstrisi, daha önce hiç olmadığı kadar esnek bir tedarik zincirine ihtiyaç duyuyor ve bu gelişmiş makineler tam da bunu evinizin herhangi bir odasında bile sunduğu yüksek teknoloji ile sağlamanıza olanak tanır.
3D baskı yeteneklerini ve kapasiteni geliştirmek sürekli bir hedefiniz olmalıdır ve bunu gerçekleştirmenin yollarından biri de önemli parça üreticileriyle ortaklık yapmaktır. Bu iş birliği, öğrenilen dersleri paylaşmayı, malzeme özellik bilgilerini ve daha iyi parçalar oluşturmak için farklı stratejileri keşfetmenizi sağlar.
Bu ortaklıklar, üretim parçaları için 3d yazıcının benimsenmesini hızlandırmanıza yardımcı olacak ve bu üretim modeline olan talep arttıkça müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılamak adına daha da büyük ve fırsatlarla dolu bir pazarla karşılaşacaksınız.